Ga op verkenning in dit OERGEBIED

Activiteiten

Wandelen

Door de prachtige ligging midden op de Hondsrug biedt Exloo een uitstekende uitvalsbasis voor tal van wandelingen door het diverse landschap. Vlakbij de boswachterswoning start een prachtige wandeling van 7,5 kilometer door bossen, heidevelden en stuifzandgebieden, langs hunebedden en akkers tussen Exloo en Odoorn. Maak een tijdreis van 470.000 jaar door dit ijstijdenlandschap met deze wandeling: Tijdreisroute de Leewal

Er zijn tal van routes om op ontdekkingstocht te gaan in deze prachtige omgeving! In het huisje zijn diverse kaarten aanwezig.

Fietsen

Je kan natuurlijk zelf een fiets meebrengen (stallen en eventueel opladen is bij ons mogelijk in de schuur), maar een fiets huren is ook mogelijk zoals bij het Wapen van Exloo.

De Flintenroute is een tocht van 41,5 km die langs enkele geologische, archeologische en culturele hoogtepunten van de Hondsrug voert. Langs deze route tref je maar liefst 18 hunebedden aan. De tocht brengt je ook langs het Hunebedcentrum in Borger waar het grootste hunebed ligt van Nederland: het is maar liefst 22 meter lang met stenen van meer dan 20.000 kilo!

Andere activiteiten

Wil je het landschap op een andere manier verkennen dan is er ook de mogelijkheid om onder leiding van een gids met elektrische fluisterstille milieuvriendelijke voertuigen op pad te gaan. Eko-Tours organiseert excursies met verschillende thema’s waarbij je zelf het elektrische voertuig bestuurt.

Op de site van de Hondsrug UNESCO Global Geopark zijn tal van routes, activiteiten en evenementen te vinden.

Bezoek een museum

Het Hunebedcentrum Borger